Zorgmassage

Myromai Massage

 

 Aangeraakt worden met zachtheid en aandacht is altijd, maar zeker als je ziek bent, helend en helpend.

Zorgmassage is een zachte en ontspannende massage. Deze kan worden uitgevoerd op je hoofd, gezicht, nek en schouders, rug, handen/ armen, voeten/ benen en soms de buik.

Als het kan gezien de situatie, kan het een langere massage zijn. Maar in gevallen van bijvoorbeeld zwakte kan het ook een kortdurende massage zijn.

 

Annie:

"Als jij mijn handen hebt gemasseerd, heb ik daar een paar dagen plezier en ontspanning van".


Myromai Verwendagen

 

Wil je een leuke en fijne activiteit organiseren voor jullie deelnemers activiteiten of bewoners van een afdeling?

Zo gaat dat:

 • We maken een afspraak voor een ochtend, middag of dag.
 • Jullie maken een lijst van deelnemers.
 • Samen bespreken we van elke deelnemer de mogelijke beperkingen voor een behandeling of product (allergie, aandoening bv)  en maken een planning, spreken een ruimte af (liefst apart, maar soms is in de ruimte beter).
 • Ik besteed altijd eerst aandacht aan mensen binnen de groep waar in ze deelnemen: even samen iets drinken, of een spelletje doen.
 • Mensen hoeven zich niet uit te kleden, hoogstens sokken/ kousen uit (ben zelf verpleegkundige en kan dit z.n. doen). Mensen mogen ook blijven zitten in hun rolstoel.
 • Ik neem zelf alle benodigdheden mee voor de massage en voetenbaden.
 • Individuele wensen of vragen zijn altijd bespreekbaar.

Essentiële oliën

 

Ik maak gebruik van essentiële oliën die zuiver zijn, liefst biologisch en duidelijke informatie geven over inhoudsstoffen, herkomst en productie. Gegarandeerd zeer hoge kwaliteit en de mogelijkheid om gebruik te maken van CO2 extracten (naast destillaten)  en biologische oliën.


 Zorgmassage is een massage die geschikt is voor de meest kwetsbare mensen, maar daardoor ook geschikt voor iedereen.

Juist in een lastige fase van je leven, kan de aanraking van een massage je goed doen.

Door de diepe ontspanning die je gaat ervaren, is het mogelijk dat bijvoorbeeld pijnklachten verminderen in heftigheid. Ook kun je je minder angstig, onrustig of verdrietig gaan voelen.

 

Graag bied ik je deze ontspannende, zachte massage die aangepast is op jouw situatie en wensen. Ik bied deze massage aan in de rustige omgeving van mijn praktijkruimte of bij je thuis. Je kunt kiezen of je zachte muziek wilt horen, of juist geniet van stilte.

De massage kan in bed of op behandeltafel gegeven worden of zittend op een stoel of rolstoel. Je kunt kiezen voor een uitgebreide lichaamsmassage, maar ook een kortere hand- of voetmassage, kan genietend veel ontspanning brengen.

 

Zorgmassage is een zachte en heel ontspannende massage, die geschikt is voor jou, je partner, je cliënt of patiënt.

Deze subtiele massage die diepe fysieke en emotionele ontspanning brengt en bijvoorbeeld de doorbloeding verbetert is bijvoorbeeld geschikt:

 • als je wat ouder bent, maar is heerlijk voor elke leeftijd!
 • je een chronische aandoening hebt
 • je partner of cliënt een vorm van dementie heeft
 • je kanker hebben (gehad)
 • je de laatste fase van je  leven meemaakt
 • je een overbelaste mantelzorger bent
 • je zorgverlener bent die even zelf even zorg wil
 • je een verstandelijke beperking hebt
 • je een tere of gevoelige huid hebt
 • je last hebt van onrustig gedrag of juist niet in actie kunt komen

Zorgmassage is speciaal ontwikkeld voor kwetsbare mensen. Ik heb verschillende cursussen en trainingen gevolgd om veilig deze massage te kunnen bieden in medisch kwetsbare situaties.

Maar ook voor zorgverleners en mantelzorgers is dit een heel fijne en ontspannende massage!

 

Als je wilt weten of deze massage geschikt is voor jou, je partner, cliënt of patiënt: je mag mij altijd een bericht sturen met je vragen.

Ik maak gebruik van verfijnde en zuiver natuurlijke oliën als massageolie. Als je het fijn vindt en je gezondheidstoestand het toelaat, kan ik deze mengen met essentiële oliën. Je mag aangeven welke geuren je voorkeur hebben. Natuurlijk gebruik ik de essentiële oliën die geschikt en veilig te gebruiken zijn voor jou, je huid en je situatie.

Als het medisch gezien toegestaan is, is het ook mogelijk om een warme kompres te ontvangen. Deze verbetert de doorbloeding, vermindert pijn en versterkt het gevoel van ontspanning.

 

Een Koolzuur deelbad, meestal in de vorm van voetenbad, is mogelijk als je last hebt van doorbloedingsproblemen (open been) of neuropathie,Hierdoor is er in veel gevallen een aanmerkelijke verbetering in deze klachten te bereiken. Dit is een bad met lauwwarm water, waarin natuurlijke stoffen worden toegevoegd, die leiden tot ontwikkeling van koolzuurgas. Dit gas zorgt voor betere doorbloeding in het gebade gebied, maar ook nog ver daar buiten.