Aromatherapie

Ouderenzorg

 

Myromay - Aromazorg vlgs werkwijze van  Kicozo kunnen in de ouderenzorg heel helpend zijn. Ik pas deze zorg bijvoorbeeld met veel succes toe bij onrustig gedrag bij mensen met dementie, angst of ter verlichting bij rouwprocessen. Maar ook bij benauwdheid in de stervensfase, pijnklachten, obstipatie, huidproblemen als: wonden, decubitus, smetten en ander vochtletsel, jeuk of b.v. psoriasis. Ook bij problemen bij  doorbloeding van handen en voeten en neuropathie zijn er mogelijkheden om in ieder geval verbetering in de klachten te brengen met Aromatherapie.

 

Verpleegkundig verantwoorde zorg, die veilig en altijd wetenschappelijk bewezen effectief is: ik help jou of jouw cliënten graag.  Huisartsen en thuiszorgorganisaties mogen mij altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

 


Moeder en kind

 

Zwangere vrouwen, baby's en kinderen kunnen heel goed Myromai- Aromatherapie ontvangen, binnen bepaalde grenzen. Ik ben opgeleid om binnen deze grenzen van veiligheid en bewezen effectieve essentiële oliën, u te helpen met klachten die vaak voorkomen rondom zwangerschap en bij jonge kinderen. U moet denken aan bv spataderen, misselijkheid, striae, maag- darmklachten.Ook tijdens de bevalling kan het gebruik van essentiële oliën erg helpend zijn.  Bij de allerkleinsten gebruik ik liefst zo min mogelijk essentiële oliën, als ze iets ouder zijn, alleen oliën die veilig zijn voor hen. Als kinderen wat groter worden kan Aromatherapie hen helpen bij lichamelijke klachten als pijn, onrust, inslaap problemen, eczeem. Ook bij meer mentale problemen als gebrek aan focus, onrustig gedrag en gebrek aan zelfvertrouwen, kan Aromatherapie veel betekenen voor kinderen. 

 


Lichaam en geest

 

In mijn werk als verpleegkundige complementaire zorg, gebruik ik essentiële oliën van goede kwaliteit. Als je de geur inademt, of de olie via je huid wordt opgenomen, worden de stoffen in een snel tempo opgenomen in je lichaam en raken alle structuren en systemen van je lichaam, ook je geest, emoties en mentale deel. 

De werking van essentiële oliën is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en je hoeft maar op pubmed te lezen om te kunnen zien dat de werking van oliën door gedegen wetenschappelijk onderzoek is komen vast te staan.  Ik heb vaak gezien dat mensen die voor een lichamelijk probleem worden behandeld met essentiële oliën , zich ook emotioneel en mentaal beter voelen.